Zelný salát s celerem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 120 g Sýr Čedar
  • 150 g Majonéza
  • 500 ml Voda pitná
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 324.8 mg
  • Draslík 421 mg
  • Vláknina 7366.4 mg
  • Vitamín A 7366.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Celer uvaříme do měkka, necháme zchladnout, oloupeme. Zelí očistíme, zbavíme zvadlých listů, odstraníme košťál a zelí pokrájíme najemno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostičky. Sýr a očištěný křen jemně nastrouháme, česnek prolisujeme.

  • 2

    V míse smícháme majonézu se solí, pepřem, kysanou smetanou a česnekem. Přidáme všechny ostatní suroviny, opatrně zamícháme a vychlazené podáváme.

Komentáře k receptu