Bramborový salát s plněnými vejci
Suroviny
- 150 g Brambory
- 50 g Celer bulvový
- 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50 g Mrkev kořen
- 80 g Okurky nakládané
- 50 g Smetana 33% (šlehačka)
- 50 g Petržel kořen
- 100 g Majonéza
- 150 g Majonéza
- 40 ml Víno bílé
- 600 ml Voda pitná
- 1000 ml Voda pitná
- 200 ml Zakysaná smetana
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1111 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 285.1 mg
- Draslík 454.8 mg
- Vláknina 6512.8 mg
- Vitamín A 6512.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu, brambory a vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout. Uvařená vejce oloupeme, vyjmeme žloutky a vložíme do mísy. Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na kostičky,odložíme do jiné mísy. Cibuli nakrájíme na jemno, hrášek slijeme, necháme okapat.
-
2
Brambory se zeleninou, cibulí a hráškem osolíme, opepříme, přidáme na kostičky pokrájené okurky a vmícháme majonézu. Salát dobře promícháme.
-
3
Žloutky v misce utřeme se solí,přimícháme hořčici, smetanu, cukr a získáme hladký krém.
-
4
Žloutkovou směsí naplníme bílky. Servírovací mísu vyložíme bramborovým salátem, poklademe plněnými vejci, přelijeme ochucenou majonézou, kterou připravíme smícháním majonézy se smetanou, vínem, solí, pepřem, cukrem a drobně posekanou petrželovou natí