Vařená vejce se sardelovou pěnou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Majonéza
- 800 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Sardelová pasta
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 32 g
- Sodík 505 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 505.7 mg
- Draslík 179.8 mg
- Vláknina 2328.3 mg
- Vitamín A 2328.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky.
-
3
V míse žloutky utřeme s máslem, vmícháme hořčici a sardelovou past, směs vyšleháme do pěny. Cukrářským sáčkem ozdobně plníme bílky.
-
4
Podáváme na salátových listech a přelijeme ochucenou majonézou.
-
5
Majonézu smícháme s cibulí, petrželovou natí, cukrem, citronovou šťávou, pepřem a solí.