Hovězí salát na kayenský způsob s dresinkem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 2 kávová lžička Koření Orientální
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 74.1 mg
- Draslík 108.3 mg
- Vláknina 2736.8 mg
- Vitamín A 2736.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí roštěnou posypeme kajenským pepřem (nebo kayenským kořením) a na grilu opékáme z obou stran 4 minuty (i déle, pokud má být maso propečenější).
-
2
Očištěnou, na kostky nakrájenou červenou cibuli, červenou a žlutou papriku a plátky cukety smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, za občasného přetočení 8 minut opékáme.
-
3
Na dresink smícháme smetanu, majonézu, dijonskou hořčici, orientální koření, červený vinný ocet a citronovou šťávu.
-
4
Opečené maso nakrájené na tenké plátky, opečenou zeleninu a čerstvý salát smícháme, přelijeme dresinkem a opět dobře promícháme.