Pastinák s křenem a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 1 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 186.8 mg
- Vláknina 18341.8 mg
- Vitamín A 18341.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný pastinák nakrájíme na špalíčky a krátce povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Potom špalíčky pastináku nahrubo nastrouháme a vsypeme do mísy. Přidáme omytá, jemně nastrouhaná jablka, nastrouhaný křen a 3 lžíce vývaru z pastináku. Vše dobře promícháme, přisolíme, opepříme a necháme několik hodin proležet v chladničce.
-
3
Podáváme jako přílohu k masům.