Citronové věnečky s krémem
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 200 g Cukr krupice
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 75 g Máslo čerstvé
- 50 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Likér pomerančový
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Marmeláda citronová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 29.2 mg
- Draslík 2.3 mg
- Vláknina 847.1 mg
- Vitamín A 847.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak přimícháme citronovou kůru a šťávu, mouku a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Těsto naplníme do zdobícího sáčku s hladkým nástavcem. Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí zdobicího sáčku tvoříme na pečicím papíru věnečky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a věnečky pečeme asi 10 minut.
-
3
V míse ušleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, marmeládou a pomerančovým likérem. Vyšleháme jemný krém.
-
4
Polovinu věnečků namažeme citronovým krémem a slepíme se zbývajícími věnečky. Pak podáváme.