Jogurtová omáčka mátová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 6 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 32.2 mg
- Vláknina 292.5 mg
- Vitamín A 292.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do jogurtu přimícháme smetanu, osolíme, přidáme mletý cayenský pepř, přilijeme olivový olej, citronovou šťávu, nakonec lístky máty posekáme najemno a vmícháme do omáčky. Důkladně promícháme a necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě a vůně spojily.
-
2
Omáčku používáme při grilování masa a ryb.