Dezert s mandarinkami a oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 18 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 175.8 mg
- Vláknina 3070 mg
- Vitamín A 3070 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva pečicí plechy vyložíme pečicím papírem. Na jeden vyznačíme kruh o průměru 23 cm.
-
2
Ve velké míse ušleháme z bílků tuhý sníh. Přidáváme postupně cukr a šleháme, dokud nebude směs hladká.
-
3
Do vyznačeného kruhu na papíru naneseme vrstvu sněhové hmoty, na ni ještě po obvodu nastříkáme trubičkou ozdobné pusinky. Ze zbývající sněhové hmoty nastříkáme pusinky na druhý pečicí papír.
-
4
V předehřáté troubě sušíme při teplotě 140 stupňů 180 minut. Poté pečivo vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Opatrně sloupneme papír na pečení.
-
5
Ve vychlazené misce našleháme ze smetany šlehačku. Třetinu dáme do pytlíku na zdobení s hubičkou ve tvaru hvězdy. Dáme stranou několik pekanových oříšků a jednu mandarinku na ozdobení. Zbylé oříšky a mandarinky nasekáme a vmícháme do zbývající šlehačky.
-
6
Na sněhový základ moučníku navršíme směs a ozdobíme upečenými pusinkami, šlehačkou a sekanými oříšky s mandarinkou.
-
7
Lžičkou vydlabeme zrníčka z granátového jablka a moučník jimi posypeme.