Chlebový nákyp s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 1 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 200.4 mg
- Vláknina 9715.5 mg
- Vitamín A 9715.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce dáme cukr, skořici, nakrájená jablka, ostružiny, hrušky a 7 lžic vody. Vše přivedeme za stálého míchání k varu, zmírníme plamen a vaříme 7 minut.
-
2
Zapékací mísu vyložíme chlebovými plátky tak, aby mezi nimi nebyly mezery. Ovoce přendáme lžící doprostřed chlebové misky a svrchu přikryjeme zbývajícími plátky chleba.
-
3
Zakryjeme talířkem, zatěžkáme a necháme přes noc v lednici chladit.
-
4
Nákyp vyklopíme a ihned podáváme.