Jablečný dort s pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Kompot jablečný
  • 25 g Pistácie
  • 75 g Hera
  • 125 g Mouka pšeničná
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Dortové želé čiré
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Stolní sladidlo Sladký polibek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 64.3 mg
  • Draslík 110.7 mg
  • Vláknina 2448.5 mg
  • Vitamín A 2448.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce ušleháme za pomoci ručního šlehače Heru, postupně do ní zašleháváme sladidlo, vejce, špetku soli, mouku, kypřící prášek do pečiva a nakonec najemno nasekané pistácie.

  • 2

    Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, těsto do ní nalijeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Ceslia asi 40 minut. Po upečení dort necháme vychladnout a ponecháme jej ve formě.

  • 3

    Jablka necháme okapat a šťávu zachytíme a uložíme stranou. Jablka nakrájíme na měsíčky a poskládáme po celém povrchu dortového korpusu.

  • 4

    Podle návodu na obalu připravíme ze zachycené šťávy z jablek a želatinové polevy polevu. Nalijeme ji na jablka, necháme ztuhnout a pak můžeme dort servírovat.

Komentáře k receptu