Jablečný dort s pistáciemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 12 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 64.3 mg
- Draslík 110.7 mg
- Vláknina 2448.5 mg
- Vitamín A 2448.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce ušleháme za pomoci ručního šlehače Heru, postupně do ní zašleháváme sladidlo, vejce, špetku soli, mouku, kypřící prášek do pečiva a nakonec najemno nasekané pistácie.
-
2
Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, těsto do ní nalijeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Ceslia asi 40 minut. Po upečení dort necháme vychladnout a ponecháme jej ve formě.
-
3
Jablka necháme okapat a šťávu zachytíme a uložíme stranou. Jablka nakrájíme na měsíčky a poskládáme po celém povrchu dortového korpusu.
-
4
Podle návodu na obalu připravíme ze zachycené šťávy z jablek a želatinové polevy polevu. Nalijeme ji na jablka, necháme ztuhnout a pak můžeme dort servírovat.