Výborné zelňáky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Vepřové škvarky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 hrnek Sádlo škvařené
  • 4 hrnek Zelí kysané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 89.2 mg
  • Draslík 613.9 mg
  • Vláknina 14629.1 mg
  • Vitamín A 14629.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymačkáme zelí, pokrájíme, smícháme s rozpuštěným sádlem a mletými škvarky, s moukou.

  • 2

    Přidáme vejce, osolíme a opepříme, přidáme papriku a vypracujeme těsto.

  • 3

    Na vysypaném vále moukou vyválíme 0.5cm plát.

  • 4

    Skleničkou vykrájíme kolečka, přendáme na plech a upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu