Salát z hroznů s jablečnou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 125 ml Šťáva jablečná 100%
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 hrst Mandle plátky
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 0.5 dl Citronová šťáva
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 193.7 mg
  • Vláknina 4554.7 mg
  • Vitamín A 4554.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou a javorovým sirupem.

  • 2

    Opláchnuté bobule hroznů rozpůlíme a odstraníme z nich semena.

  • 3

    Žloutky utřeme se zbývající citronovou šťávou, cukrem a skořicí. Misku s touto směsí dáme do horké vodní lázně, postupně přidáváme jablečnou šťávu a šleháme, dokud nevznikne hustá pěna.

  • 4

    Ovoce smícháme a rozdělíme do servírovacích misek, přelijeme jablečnou pěnou, posypeme lupínky z mandlí, které jsme předtím lehce opražli na suché pánvi.

Komentáře k receptu