Salát z hroznů s jablečnou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 13 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 193.7 mg
- Vláknina 4554.7 mg
- Vitamín A 4554.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou a javorovým sirupem.
-
2
Opláchnuté bobule hroznů rozpůlíme a odstraníme z nich semena.
-
3
Žloutky utřeme se zbývající citronovou šťávou, cukrem a skořicí. Misku s touto směsí dáme do horké vodní lázně, postupně přidáváme jablečnou šťávu a šleháme, dokud nevznikne hustá pěna.
-
4
Ovoce smícháme a rozdělíme do servírovacích misek, přelijeme jablečnou pěnou, posypeme lupínky z mandlí, které jsme předtím lehce opražli na suché pánvi.