Salát z ovoce s mučenkovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Kiwi
  • 0.5 ks Meloun vodní
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Nektarinka
  • 0.5 dl Pomerančová šťáva
  • 0.5 dl Limetková šťáva
  • 1 dl Sirup mučenkový
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Mučenkový likér
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 939.2 mg
  • Vláknina 15000 mg
  • Vitamín A 15000 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a rozpůlíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Pomeranče okrájíme, dílky krájíme tak, aby nezbyla průsvitná dělící slupka. Šťávu zachytíme do misky.

  • 3

    Oloupané kiwi rozkrájíme příčně na kolečka.

  • 4

    Omytou nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecek a pokrájíme na plátky, očištěné a omyté jahody rozpůlíme.

  • 5

    Z rozpůleného melounu odstraníme semena, z dužniny vykrájíme kuličky nebo kolečka. Zbytek dužniny rozmixujeme, smícháme s pomerančovou i limetkovou šťávou a s cukrem. Směsí přelijeme ovoce v míse a dáme vychladit.

  • 6

    Vinnou pěnu vytvoříme následovně: žloutky vložíme do nerezové misky, přidáme cukr, mučenkový likér a sirup, poté šleháme, dokud nevznikne krémovitá pěna. Mísu následně ještě vložíme do horké lázně a šleháme, dokud se pěna neprohřeje. Vychlazený salát pak pěnou před podáváním přelijeme.

Komentáře k receptu