Salát z ovoce s mučenkovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 5 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 939.2 mg
- Vláknina 15000 mg
- Vitamín A 15000 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a rozpůlíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na plátky.
-
2
Pomeranče okrájíme, dílky krájíme tak, aby nezbyla průsvitná dělící slupka. Šťávu zachytíme do misky.
-
3
Oloupané kiwi rozkrájíme příčně na kolečka.
-
4
Omytou nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecek a pokrájíme na plátky, očištěné a omyté jahody rozpůlíme.
-
5
Z rozpůleného melounu odstraníme semena, z dužniny vykrájíme kuličky nebo kolečka. Zbytek dužniny rozmixujeme, smícháme s pomerančovou i limetkovou šťávou a s cukrem. Směsí přelijeme ovoce v míse a dáme vychladit.
-
6
Vinnou pěnu vytvoříme následovně: žloutky vložíme do nerezové misky, přidáme cukr, mučenkový likér a sirup, poté šleháme, dokud nevznikne krémovitá pěna. Mísu následně ještě vložíme do horké lázně a šleháme, dokud se pěna neprohřeje. Vychlazený salát pak pěnou před podáváním přelijeme.