Čokoládový věnec s kořením
Suroviny
- 500 g Mandle
- 300 g Máslo čerstvé
- 750 g Mouka polohrubá
- 400 g Cukr moučkový
- 200 g Čokoláda hořká
- 0.8 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.8 kávová lžička Hřebíček mletý
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 37 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 99.2 mg
- Draslík 321.4 mg
- Vláknina 11233.3 mg
- Vitamín A 11233.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 8.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce utřeme máslo, k němu přidáme moučkový a vanilkový cukr, mletou skořici, hřebíček a sůl, šleháme, až máslová pěna zhoustne. Potom zašleháváme jedno vejce po druhém. Smícháme mouku a prášek do pečiva a po lžících postupně přidáváme a kuchyňským robotem se šlehacími metlami zašleháváme do těsta. Nastrouháme čokoládu a nadrobno nasekáme mandle a také je přidáme do těsta.
-
2
Připravíme formu, věnec o průměru 26 centimetrů. Předehřejeme troubu na 180 °C. Pečeme asi 50 minut. Upečený korpus vyklopíme a při pokojové teplotě necháme chladnout.
-
3
Připravíme polevu. Nadrobno nalámeme čokoládu, přidáme k ní kokosovou pastu a rozpustíme ve vodní lázni. Stále mícháme, aby poleva byla úplně hladká. Nalijeme ji na chladný dort, který ještě můžeme posypat strouhanou čokoládou.