Čokoládový věnec s kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 500 g Mandle
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 750 g Mouka polohrubá
  • 400 g Cukr moučkový
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 0.8 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.8 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 99.2 mg
  • Draslík 321.4 mg
  • Vláknina 11233.3 mg
  • Vitamín A 11233.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 8.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce utřeme máslo, k němu přidáme moučkový a vanilkový cukr, mletou skořici, hřebíček a sůl, šleháme, až máslová pěna zhoustne. Potom zašleháváme jedno vejce po druhém. Smícháme mouku a prášek do pečiva a po lžících postupně přidáváme a kuchyňským robotem se šlehacími metlami zašleháváme do těsta. Nastrouháme čokoládu a nadrobno nasekáme mandle a také je přidáme do těsta.

  • 2

    Připravíme formu, věnec o průměru 26 centimetrů. Předehřejeme troubu na 180 °C. Pečeme asi 50 minut. Upečený korpus vyklopíme a při pokojové teplotě necháme chladnout.

  • 3

    Připravíme polevu. Nadrobno nalámeme čokoládu, přidáme k ní kokosovou pastu a rozpustíme ve vodní lázni. Stále mícháme, aby poleva byla úplně hladká. Nalijeme ji na chladný dort, který ještě můžeme posypat strouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu