Dip z vejcí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 15 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 327.1 mg
- Draslík 130.7 mg
- Vláknina 232.3 mg
- Vitamín A 232.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vodou uvaříme vejce natvrdo, pod tekoucí vodou ochladíme a oloupeme.
-
2
Oddělíme žloutek, který vidličkou rozmělníme, přidáme ocet, olej, hořčici a důkladně promícháme, nakonec přidáme nasekaný bílek, kopr, petržel, sůl a pepř.
-
3
Hotový dip přendáme do misek a necháme vychladnout, poté ihned servírujeme.