Piniový chlebíček s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 80 g Oříšky piniové
  • 30 g Oříšky piniové
  • 250 g Hera
  • 125 g Solamyl - bramborový škrob
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 93.8 mg
  • Draslík 90.9 mg
  • Vláknina 1621 mg
  • Vitamín A 1621 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme heru s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem, mandlovým likérem a špetkou soli. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme mouku, solamyl, kypřící prášek do pečiva a nasekané piniové oříšky.

  • 2

    Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do chlebíčkové formy a pečeme asi 55 minut. Po upečení necháme chlebíček vychladnout.

  • 3

    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem a vychladlý chlebíček jí přelijeme a posypeme piniovými oříšky.

Komentáře k receptu