Piniový chlebíček s čokoládou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Cukr krupice
- 80 g Oříšky piniové
- 30 g Oříšky piniové
- 250 g Hera
- 125 g Solamyl - bramborový škrob
- 150 g Čokoláda hořká
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 36 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 93.8 mg
- Draslík 90.9 mg
- Vláknina 1621 mg
- Vitamín A 1621 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme heru s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem, mandlovým likérem a špetkou soli. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme mouku, solamyl, kypřící prášek do pečiva a nasekané piniové oříšky.
-
2
Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do chlebíčkové formy a pečeme asi 55 minut. Po upečení necháme chlebíček vychladnout.
-
3
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem a vychladlý chlebíček jí přelijeme a posypeme piniovými oříšky.