Dip z jogurtu a bylinek
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Sýr krémový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 54.1 mg
- Draslík 158.5 mg
- Vláknina 483.7 mg
- Vitamín A 483.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme jogurt, sýr, hořčici, citrónovou šťávu, nasekanou petrželku, kopr a pažitku, přidáme sůl, pepř a cukr. Vše důkladně promícháme na hladký krém.
-
2
V jiné míse ušleháme smetanu, kterou vmícháme do připravené směsi.
-
3
Hotový dip necháme vychladnout v chladničce a poté servírujeme.