Zmrzlina rumová s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 80 g Hrozinky
  • 380 ml Mléko plnotučné
  • 60 ml Mléko zahuštěné slazené
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 ml Rum
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 166 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 408.4 mg
  • Draslík 25.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 598 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky zalijeme rumem a necháme pod fólií přes noc máčet.

  • 2

    V míse smícháme mléko s kondenzovaným mlékem, žloutky, solí a cukrem. Mísu postavíme do vodní lázně a šleháme, až směs hodně zhoustne. Poté vmícháme máslo a vanilkový cukr. Směs odstavíme a přimícháme smetanu. Za občasného míchání necháme zchladnout.

  • 3

    Hrozinky vyjmeme z rumu, nakrájíme nadrobno a zamícháme do směsi.

  • 4

    Zmrzlinu vlijeme do litrové nádoby z umělé hmoty s víkem a nepřikrytou vložíme do mrazničky na 30 minut.

  • 5

    Poté nádobu vyjmeme a zmrzlinu vidličkou dobře promícháme. Po dalších 20 minutách opět promícháme, přikryjeme víkem a necháme přes noc mrazit.

Komentáře k receptu