Zmrzlina rumová s hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 166 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 408.4 mg
- Draslík 25.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 598 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky zalijeme rumem a necháme pod fólií přes noc máčet.
-
2
V míse smícháme mléko s kondenzovaným mlékem, žloutky, solí a cukrem. Mísu postavíme do vodní lázně a šleháme, až směs hodně zhoustne. Poté vmícháme máslo a vanilkový cukr. Směs odstavíme a přimícháme smetanu. Za občasného míchání necháme zchladnout.
-
3
Hrozinky vyjmeme z rumu, nakrájíme nadrobno a zamícháme do směsi.
-
4
Zmrzlinu vlijeme do litrové nádoby z umělé hmoty s víkem a nepřikrytou vložíme do mrazničky na 30 minut.
-
5
Poté nádobu vyjmeme a zmrzlinu vidličkou dobře promícháme. Po dalších 20 minutách opět promícháme, přikryjeme víkem a necháme přes noc mrazit.