Mražený dort s ananasem
Suroviny
- 250 g Kompot ananasový
- 150 g Cukr krupice
- 100 g Oplatky dortové
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 26 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 322.7 mg
- Draslík 144.5 mg
- Vláknina 1198.3 mg
- Vitamín A 1198.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šlehačku ušleháme dotuha, vanilkové oplatky bez náplně rozdrobíme, zapékací mísu vytřeme máslem.
-
2
V míse ušleháme žloutky, přidáme cukr (kromě 2 lžic), sůl a promícháme. Přimícháme citronovou šťávu, šťávu z ananasového kompotu a mísu postavíme do vodní lázně. Šleháme až do zhoustnutí. Poté odstavíme. Bílky ušleháme spolu se 2 lžícemi cukru dopevna. Do sněhu opatrně vmícháme žloutkovou směs, citronovou kůru a ušlehanou smetanu. Na závěr zamícháme kousky ananasového kompotu.
-
3
Zapékací mísu vysypeme polovinou oplatkových drobečků, navrstvíme těsto, zasypeme zbylými drobečky. Mísu přikryjeme fólií a necháme několik hodin mrazit.