Sekaná s křupavou polevou
Suroviny
- 750 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Rajčatová šťáva
- 10 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 76 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 134.4 mg
- Draslík 570.7 mg
- Vláknina 3556.5 mg
- Vitamín A 3556.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse dobře promícháme mleté hovězí libové maso, nastrouhanou bramboru a mrkev, jemně nasekanou cibuli, strouhanku, rozšlehané vejce, rajčatovou šťávu (nebo ovocné čatní), bylinkovou směs a pepř. Připravenou směs rozprostřeme v máslem vymazané chlebové formě (11x21 cm) a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 210 °C.
-
2
Po upečení slijeme vypečený tuk, opatrně překlopíme z formy na máslem vymazaný plech, potřeme směsí rajčatové a worcesterské omáčky, strouhankou smíchanou s rozpuštěným máslem a dalších 15-20 minut pečeme. Sekaná je hotová, má-li křupavou kůrku.