Sekaná s křupavou polevou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Rajčatová šťáva
  • 10 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 134.4 mg
  • Draslík 570.7 mg
  • Vláknina 3556.5 mg
  • Vitamín A 3556.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse dobře promícháme mleté hovězí libové maso, nastrouhanou bramboru a mrkev, jemně nasekanou cibuli, strouhanku, rozšlehané vejce, rajčatovou šťávu (nebo ovocné čatní), bylinkovou směs a pepř. Připravenou směs rozprostřeme v máslem vymazané chlebové formě (11x21 cm) a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 210 °C.

  • 2

    Po upečení slijeme vypečený tuk, opatrně překlopíme z formy na máslem vymazaný plech, potřeme směsí rajčatové a worcesterské omáčky, strouhankou smíchanou s rozpuštěným máslem a dalších 15-20 minut pečeme. Sekaná je hotová, má-li křupavou kůrku.

Komentáře k receptu