Indiánský chleba z kukuřičné mouky
Suroviny
- 130 g Mouka polohrubá
- 160 g Mouka kukuřičná
- 60 g Tuk ztužený
- 200 ml Mléko kefírové
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 20 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 165.7 mg
- Vláknina 3958 mg
- Vitamín A 3958 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme obě mouky s kypřícím práškem, přidáme cukr, sůl a sodu.
-
2
Ve větší míse promícháme s kefírem vejce, přimícháme moučnou směs a rozpuštěný tuk. Umícháme těsto se žmolky, které vlijeme do vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Chleba necháme prochladnout na mřížce.