Indiánský chleba z kukuřičné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Mouka polohrubá
  • 160 g Mouka kukuřičná
  • 60 g Tuk ztužený
  • 200 ml Mléko kefírové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 165.7 mg
  • Vláknina 3958 mg
  • Vitamín A 3958 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme obě mouky s kypřícím práškem, přidáme cukr, sůl a sodu.

  • 2

    Ve větší míse promícháme s kefírem vejce, přimícháme moučnou směs a rozpuštěný tuk. Umícháme těsto se žmolky, které vlijeme do vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Chleba necháme prochladnout na mřížce.

Komentáře k receptu