Domácí toastový chleba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 17 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 231 mg
- Vláknina 14059 mg
- Vitamín A 14059 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozmícháme s cukrem, přimícháme lžíci vlažného mléka, lžíci mouky a v teple necháme vzejít kvásek.
-
2
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, vlažným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, s vlažnou vodou, rozpuštěným máslem a vzešlým kváskem. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek a v míse, přikrytý ubrouskem, jej necháme alespoň hodinu kynout.
-
3
Chlebíčkovou formu vymažeme a vyplníme ji těstem, které necháme 20 minut dokynout.
-
4
V předehřáté troubě pečeme asi 50 minut, až těsto zezlátne. Chleba vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout.