Žampiony marinované s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Salátový dresink
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 573.5 mg
  • Vláknina 5532 mg
  • Vitamín A 5532 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky rozkrojíme na poloviny a odstraníme semínka. Rozložíme je na plech a grilujeme zprudka, dokud slupky nezačnout tmavnout. Poté je vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Papriky smícháme s jarními cibulkami pokrájenými na kolečka a rozpůlenými žampiony. V misce smícháme prolisovaný česnek, hořčici, italský dresink a nasekané bylinky. Směsí přelijeme žampiony a zlehka promícháme.

  • 3

    Zakryté necháme marinovat min. 4 hodiny. Poté podáváme.

Komentáře k receptu