Nákyp letní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 14 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 400.5 mg
- Vláknina 21693.3 mg
- Vitamín A 21693.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šest forem o objemu 1,5dl vytřeme máslem. Formy vyložíme plátky chlebů bez kůrky.
-
2
Cukr s vodou dáme do pánve a necháme rozpustit, poté uvedeme do varu a 2 minuty vaříme.
-
3
Stranou ponecháme 6 jahod na ozdobení. Do vzniklého sirupu přidáme polovinu malin, červený rybíz, ostružiny a větší jahody rozkrojíme napůl a vaříme do měkka, aby neztratily svůj tvar.
-
4
Do forem přendáme ovoce a trochu šťávy, přikryjeme dalšími plátky chleba. Okraje forem zalijeme menším množstvím šťávy, aby se chléb namočil. Přiklopíme talířkem, zatěžkáme a necháme přes noc ztuhnout.
-
5
Zbylé maliny rozmixujeme v mixéru, přidáme ovocnou šťávu k vytvoření řidší konzistence.
-
6
Vyklopíme na talířky a přelijeme malinovou šťávou.
-
7
Ozdobíme uloženými jahodami a podáváme.