Vařený dresink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 ml Mléko - podmáslí
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 158.8 mg
  • Vláknina 4582.7 mg
  • Vitamín A 4582.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve očistíme jablka a cibuli, jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na větší kousky.

  • 2

    V hrnci vaříme zhruba 15 minut podmáslí, mléko, kari, cukr, víno a připravená jablka s cibulí.

  • 3

    Po uvaření odstavíme, po vychladnutí přimícháme olej, ocet, majonézu a nakrájenou pažitku. Dresink vložíme do chladničky, kde jej necháme důkladně vychladnout, poté ihned servírujeme.

Komentáře k receptu