Vařený dresink
Suroviny
- 500 ml Mléko - podmáslí
- 1 ks Jablka
- 1 ks Cibule
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 12 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 158.8 mg
- Vláknina 4582.7 mg
- Vitamín A 4582.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve očistíme jablka a cibuli, jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na větší kousky.
-
2
V hrnci vaříme zhruba 15 minut podmáslí, mléko, kari, cukr, víno a připravená jablka s cibulí.
-
3
Po uvaření odstavíme, po vychladnutí přimícháme olej, ocet, majonézu a nakrájenou pažitku. Dresink vložíme do chladničky, kde jej necháme důkladně vychladnout, poté ihned servírujeme.