Sekaná pečeně pečená ve formě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 65.9 mg
  • Draslík 42.5 mg
  • Vláknina 518.4 mg
  • Vitamín A 518.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso dvakrát umeleme, osolíme, opepříme a necháme cca 1/2 hodiny odležet.

  • 2

    Cibuli očistíme na nakrájíme na drobno, poté osmahneme na sádle nebo rozpuštěné slanině a ke konci přidáme nasekanou petrželovou nať.

  • 3

    Do odleželého masa přidáme vychladlou cibuli, přilijeme dobře ušlehaná vejce a mouku. Vše řádně promícháme.

  • 4

    Tuhým sádlem vymastíme řádně formu, masovou směs do ni urovnáme, zakryjeme alobalem. Formu vložíme do vodní lázně, přikryjeme a pečeme 1 hodinu.

  • 5

    Sekanou pečeni můžeme podávat teplou i studenou s dušenou zeleninou nebo saláty.

Komentáře k receptu