Sekaná pečeně pečená ve formě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 16 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 65.9 mg
- Draslík 42.5 mg
- Vláknina 518.4 mg
- Vitamín A 518.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso dvakrát umeleme, osolíme, opepříme a necháme cca 1/2 hodiny odležet.
-
2
Cibuli očistíme na nakrájíme na drobno, poté osmahneme na sádle nebo rozpuštěné slanině a ke konci přidáme nasekanou petrželovou nať.
-
3
Do odleželého masa přidáme vychladlou cibuli, přilijeme dobře ušlehaná vejce a mouku. Vše řádně promícháme.
-
4
Tuhým sádlem vymastíme řádně formu, masovou směs do ni urovnáme, zakryjeme alobalem. Formu vložíme do vodní lázně, přikryjeme a pečeme 1 hodinu.
-
5
Sekanou pečeni můžeme podávat teplou i studenou s dušenou zeleninou nebo saláty.