Artyčokový salát s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Artyčoky
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 213 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1940 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 213 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 7444.2 mg
  • Vláknina 216366 mg
  • Vitamín A 216366 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 248.3 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srdíčka artyčoků vaříme 10 až 15 minut ve vodě, do které jsme přidali 2 lžíce citronové šťávy. Poté artyčoky vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, necháme je okapat a rozčtvrtíme.

  • 2

    Zálivku připravíme tak, že zbývající citronovou šťávu rozmícháme se solí a metlou postupně přišleháme olivový olej. Zálivku nakonec dochutíme pepřem.

  • 3

    Lístky opláchnuté petrželky jemně nakrájíme.

  • 4

    Vychladlé čtvrtky artyčoků dáme na mělkou mísu, přelijeme je zálivkou a posypeme petrželkou. Před podáváním necháme salát alespoň 30 minut uležet.

Komentáře k receptu