Artyčokový salát s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
- Sacharidy 213 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1940 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 213 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 7444.2 mg
- Vláknina 216366 mg
- Vitamín A 216366 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 248.3 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srdíčka artyčoků vaříme 10 až 15 minut ve vodě, do které jsme přidali 2 lžíce citronové šťávy. Poté artyčoky vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, necháme je okapat a rozčtvrtíme.
-
2
Zálivku připravíme tak, že zbývající citronovou šťávu rozmícháme se solí a metlou postupně přišleháme olivový olej. Zálivku nakonec dochutíme pepřem.
-
3
Lístky opláchnuté petrželky jemně nakrájíme.
-
4
Vychladlé čtvrtky artyčoků dáme na mělkou mísu, přelijeme je zálivkou a posypeme petrželkou. Před podáváním necháme salát alespoň 30 minut uležet.