Sýrová roláda se salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 60 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 300 g Salám měkký
  • 20 g Pažitka
  • 40 g Kečup
  • 30 g Paprika sterilovaná
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Veka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 156.3 mg
  • Draslík 189.9 mg
  • Vláknina 645 mg
  • Vitamín A 645 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdý sýr vložíme do igelitového sáčku, ponoříme do vroucí vody a necháme vařit asi 15 minut. Dáváme pozor, aby do sáčku nenatekla voda. Sýr vyjmeme ze sáčku, ihned rozválíme na slabší plát.

  • 2

    Do misky vložíme tavený sýr, salám a vejce natvrdo (nakrájíme na drobné kostičky), pažitku posekáme nadrobno, nakládanou papriku pokrájíme na slabé nudličky, vše přidáme do misky k sýru, zalijeme kečupem, opepříme, dobře spolu promícháme, směs poklademe na sýrový plát, zavineme do rolády, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.

  • 3

    Hotovou roládu krájíme na plátky a podáváme jako předkrm s krajíčky bílé veky.

Komentáře k receptu