Sýrová roláda se salámem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 29 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 156.3 mg
- Draslík 189.9 mg
- Vláknina 645 mg
- Vitamín A 645 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvrdý sýr vložíme do igelitového sáčku, ponoříme do vroucí vody a necháme vařit asi 15 minut. Dáváme pozor, aby do sáčku nenatekla voda. Sýr vyjmeme ze sáčku, ihned rozválíme na slabší plát.
-
2
Do misky vložíme tavený sýr, salám a vejce natvrdo (nakrájíme na drobné kostičky), pažitku posekáme nadrobno, nakládanou papriku pokrájíme na slabé nudličky, vše přidáme do misky k sýru, zalijeme kečupem, opepříme, dobře spolu promícháme, směs poklademe na sýrový plát, zavineme do rolády, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.
-
3
Hotovou roládu krájíme na plátky a podáváme jako předkrm s krajíčky bílé veky.