Waldorf salát s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 31 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 418.4 mg
- Vláknina 11614.8 mg
- Vitamín A 11614.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka (nejlépe mírně nakyslá) oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, případně nahrubo nastrouháme. Podobně připravíme oloupaný celer. Obě suroviny ihned pokapeme citronovou šťávou, která zabrání jejich zhnědnutí.
-
2
Z jader vlašských ořechů ponecháme několik půlek na ozdobení, zbytek nasekáme.
-
3
Do smetany, kterou šleháme, postupně přidáváme majonézu až vznikne hladká krémovitá zálivka. Přidáme pepř, sůl a cukr. Do zálivky pak přidáme nakrájená (nastrouhaná)jablka a celer i nasekané ořechy.
-
4
Listy salátu opláchneme ve studené vodě, natrháme na kousky a dáme na talíře. Na ně pak nalijeme připravenou zálivku a ozdobíme půlkami ořechů.