Hlávkový salát s okurkou a jogurtovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 40 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 1 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 213.3 mg
- Vláknina 2508.8 mg
- Vitamín A 2508.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Košťálu zbavené salátové listy opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na kousky.
-
2
Oloupanou okurku nakrájíme na jemné plátky.
-
3
Kopr opláchneme a jemně nasekáme.
-
4
Zálivku připravíme tak, že jogurt rozmícháme s pomerančovou šťávou, přidáme kopr, osolíme a opepříme.
-
5
Salátové listy a okurku pak se zálivkou dobře promícháme.