Hlávkový salát s okurkou a jogurtovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salát hlávkový
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 7 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 40 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 213.3 mg
  • Vláknina 2508.8 mg
  • Vitamín A 2508.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Košťálu zbavené salátové listy opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Oloupanou okurku nakrájíme na jemné plátky.

  • 3

    Kopr opláchneme a jemně nasekáme.

  • 4

    Zálivku připravíme tak, že jogurt rozmícháme s pomerančovou šťávou, přidáme kopr, osolíme a opepříme.

  • 5

    Salátové listy a okurku pak se zálivkou dobře promícháme.

Komentáře k receptu