Nedašovské dalamánky s uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Droždí
  • 400 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 291 mg
  • Vláknina 3892.5 mg
  • Vitamín A 3892.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s 1,2 dl vody uvaříme vejce natvrdo, Vaříme 10 minut, potom zchladíme a oloupeme.

  • 2

    Hladkou mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zalijeme vlažnou vodou se lžičkou cukru a kvásek necháme vzejít. K mouce poté přidáme sůl, drcený kmín, těsto dobře propracujeme, zakryjeme čistým plátnem a necháme v teple vykynout (minimálně 30 minut).

  • 3

    Uzené maso pokrájíme na tenké plátky. Těsto na pomoučeném vále (1 lžíce polohrubé mouky) rozdělíme na 10 dílů a každý upravíme na placičku, do které zabalíme vejce, které jsme obalili plátkem slaniny. Těsto s vejcem vytvarujeme do podlouhlého dalamánku. Položíme je na plech, vyložený pečicím papírem. Pečeme při 190°C - 200°C do zlatohněda přibližně 20 - 25 minut. Přibližně 5 minut před koncem pečení potřeme dalamánky kvalitním olejem a posypeme kmínem. Podáváme teplé či vychladlé.

Komentáře k receptu