Těšínská štrůdla s uzeným
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1140 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 92 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 201.1 mg
- Draslík 197.5 mg
- Vláknina 4799 mg
- Vitamín A 4799 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 249 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, promícháme se špetkou cukru a necháme vzejít kvásek, pak přidáme mouku, 2 žloutky, vlažnou roztopenou Heru, sůl, pepř a zaděláme těsto, které zakryjeme a necháme v teple vykynout.
-
2
Na kostičky pokrájíme vařené uzené maso. Na vál si položíme pečící papír a těsto na něm rozválíme na placku silnou 1 cm. Na ni rozprostřeme uzené maso a těsto s masem zabalíme do závinu. Opatrně i s pečícím papírem vložíme závin na plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C dozlatova přibližně 40 minut.
-
3
Upečený závin necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme.