Ovocný salát aromatický
Suroviny
- 60 g Cukr krystal
- 1 ks Skořice celá
- 4 ks Kardamom
- 1 ks Hřebíček
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Limetka
- 0.25 ks Meloun vodní
- 2 ks Guave
- 3 ks Nektarinka
- 18 ks Jahody zahradní
- 0.5 ks Meloun cukrový
- 1.5 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 6 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 698.3 mg
- Vláknina 30896.3 mg
- Vitamín A 30896.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 596.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve vložíme vodu, cukr, skořici, hřebíček, kardamom, uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme 2 minuty a odstavíme, do sirupu přidáme citronovou i pomerančovou šťávu, necháme v chladu odstát.
-
2
Z melounů odstraníme semínka a nakrájíme dužinu na plátky. Guavy překrojíme napůl, odstraníme semínka, oloupeme a pokrájíme na plátky. Na plátky rozkrájíme i nektarinky. Jahody zbavíme stopek, pokrájíme, plátky ovoce rozložíme na 6 talířků, přecedíme připravený sirup a vlijeme na ovoce.
-
3
Ovocný salát posypeme kokosem a podáváme s jogurtem.