Špenátová roláda s houbovou náplní
Suroviny
- 450 g Listové těsto
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 180 g Houby čerstvé
- 500 g Špenát listový mražený
- 200 g Smetana jihočeská zakysaná15%
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 47 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 145.2 mg
- Draslík 217.8 mg
- Vláknina 5215 mg
- Vitamín A 5215 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme na kolečka nakrájený česnek, hned přimícháme nakrájené houby, opečeme je 4 minuty doměkka. Přidáme špenát, dusíme 4 minuty, posypeme moukou, přidáme nasekanou chilli papričku, 2 ks vejce rozkvedláme se smetanou, vylijeme do špenátu, osolíme, opepříme, zamícháme a chvilku povaříme. Připravenou směs stáhneme z ohně, necháme vychladnout.
-
2
Listové těsto na vále rozválíme, rozložíme na něj připravenou náplň, zavineme do rolády, těsto potřeme 1 ks rozkvedlaného vejce, položíme na olejem vymazaný plech a dáme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut.
-
3
Upečenou roládu necháme chvilku odpočinout a potom ji nakrájíme na úhledná kolečka.