Vejce se sýrovým krémem a kaviárem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 64 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 591.3 mg
- Draslík 185.2 mg
- Vláknina 256.5 mg
- Vitamín A 256.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
-
2
Ke žloutkům přidáme tavený sýr, měkké máslo, sůl, zázvor a chilli. Elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti. Omyjeme pažitku, petrželku kudrnku, ze které otrháme lístky a odložíme je na ozdobu. Drobně pokrájenou pažitku zamícháme do krému.
-
3
Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, červeným kaviárem, petrželkou a podáváme.