Plněná vejce s krémem ze šprotů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 50 g Sýr Čedar
  • 200 g Šproty uzené
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 10 ks Ředkvička
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1056 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 508.2 mg
  • Draslík 418.2 mg
  • Vláknina 6128.7 mg
  • Vitamín A 6128.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    6 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.

  • 2

    Jarní cibulku a ředkvičky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, které odložíme na ozdobu.

  • 3

    Ke žloutkům přidáme 2/3 konzervy uzených šprotů, tavený sýr, majonézu, hořčici, pepř a sůl a nastrouhaný sýr. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém.

  • 4

    Krémem ozdobně nastříkáme rybí pomazánku do vydlabaných vajíček, položíme je na mísu, ozdobíme ředkvičkami a jarní cibulkou a servírujeme.

Komentáře k receptu