Plněná vejce s krémem ze šprotů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1056 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 508.2 mg
- Draslík 418.2 mg
- Vláknina 6128.7 mg
- Vitamín A 6128.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
6 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
-
2
Jarní cibulku a ředkvičky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, které odložíme na ozdobu.
-
3
Ke žloutkům přidáme 2/3 konzervy uzených šprotů, tavený sýr, majonézu, hořčici, pepř a sůl a nastrouhaný sýr. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém.
-
4
Krémem ozdobně nastříkáme rybí pomazánku do vydlabaných vajíček, položíme je na mísu, ozdobíme ředkvičkami a jarní cibulkou a servírujeme.