Zapečené mleté maso Terina
Suroviny
- 300 g Chléb konzumní
- 100 g Pistácie pražené
- 150 g Slanina vepřová
- 100 g Šunka dušená
- 75 g Švestky sušené
- 800 g Vepřové maso mleté
- 500 ml Cibule
- 125 ml Voda pitná
- 5 ml Pepř černý mletý
- 60 ml Petržel - nať
- 80 ml Sherry brandy
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 851 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 51 g
- Sodík 645 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 203.1 mg
- Draslík 956.2 mg
- Vláknina 9498.3 mg
- Vitamín A 9498.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso pečlivě smícháme s dvěma vejci, brandy, pistáciovými oříšky, na kostičky nakrájeným chlebem, cibulí, sušenými švestkami, šunkou, drceným česnekem, pokrájenou petrželkou. To vše dochutíme mletým pepřem. Takto vzniklou masovou směsí rovnoměrně naplníme pekáček, který jsem vyložili nakrájenými plátky slaniny. Navrch masové směsi poklademe zbylé plátky slaniny. Zaplněný pekáček vložíme do pekáče většího, který je naplněn asi 1 cm vody, a ten vložíme do trouby, předem rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečeme asi 70 minut nebo do doby, kdy při propíchnutí vytéká z masové směsi již jen čirá šťáva. Po upečení slijeme přebytečnou šťávu, směs vyklopíme z pekáčku na vhodnou nádobu a zakryjeme potravinářskou fólií. Vložíme na nejchladnější místo do lednice a necháme rychle ztuhnout. Po zchladnutí nakrájíme na plátky a servírujeme.