Telecí závitky s hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 153 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 127.5 mg
- Draslík 489.4 mg
- Vláknina 1917.5 mg
- Vitamín A 1917.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu nakrájíme na 8 tenkých řízků, očištěné jarní cibulky nakrájíme i s natí na plátky, očištěnou mrkev nakrájíme nadrobno.
-
2
Na jedné lžíci másla osmažíme cibulku s mrkví a hrozinkami, osolíme, ochutíme kari kořením a pepřem, necháme zchladnout.
-
3
Telecí řízky osolíme a potřeme hořčicí. Na každá plátek navrstvíme hrozinkovou nádivku, zavineme, obtočíme režnou nití a ze všech stran zprudka osmažíme na zbylém másle. Poté stáhneme plamen na minimum, pánev přiklopíme a maso dusíme zhruba 10 minut. Z prochladlých závitků odstraníme nit.
-
4
Závitky podáváme studené.