Barevná vejce pro koledníky
Suroviny
- 100 g Tvaroh jemný
- 100 g Sýr Čedar
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 2 ks Okurky nakládané
- 10 ks Vejce slepičí
- 8 ks Olivy černé
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Limetka
- 8 ks Olivy zelené
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Křen
- 0.5 polévková lžíce Sýr krémový
- 3 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 50 g
- Sodík 4096 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 535 mg
- Draslík 292.5 mg
- Vláknina 26510.7 mg
- Vitamín A 26510.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
-
2
Křen oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Masitou žlutou papriku omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky které odložíme na ozdobu. Sladkokyselou okurku nakrájíme na plátky. Nakládané zelené a černé olivy necháme okapat. Limetku dobře omyjeme teplou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
-
3
Do mísy dáme jemný tvaroh, žloutky, tavený sýr, majonézu, sůl a smetanu. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém.
-
4
Tento základní krém rozdělíme na 3 části tak, že každou budeme mít zvlášť v misce.
-
5
Krém s chutí hořčice: do základního krému přimícháme 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku nálevu ze sladkokyselých okurek a krém znovu prošleháme.
-
6
Krém s chutí papriky: do základního krému přimícháme 1/2 lžičky tabasca, 1/2 lžíce paprikového krému.
-
7
Krém pikantní s barevným pepřem: do základního krému přimícháme 1.5 lžičky čerstvě pomletého pepře 4 barev.
-
8
Barevné krémy ozdobně nastříkáme do vydlabaných vajíček, která položíme na mísu a ozdobíme sladkokyselou okurkou, proužky papriky, olivami a plátky limetky.