Toasty s husími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 21 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 149.4 mg
- Draslík 123.1 mg
- Vláknina 3199.9 mg
- Vitamín A 3199.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra nejprve necháme namáčet asi půl hodiny v mléce, aby bylo maso křehčí. Poté vyjmeme a vložíme do rozpuštěného sádla, tak aby byla celá potopená.
-
2
V troubě předehřáté na 80C upečeme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je z tuku, osolíme, vložíme do porcelánové nádoby s víčkem, zalijeme sádlem, necháme zchladnout a vložíme do lednice.
-
3
Játra podáváme studená, nakrájená na plátky, na opečeném toastu, ozdobená paprikou a kroužky cibulky.