Salát s avokádem, chřestem a uzeným kuřetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 250 g Kuřecí maso uzené
  • 100 g Hrachové výhonky
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 3 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Chřest zelený
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 610.8 mg
  • Vláknina 11640 mg
  • Vitamín A 11640 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plechu v troubě předehřáté na 190°C, dozlatova 6-8 minut opékáme mandlové hoblinky. Do vroucí vody namočíme chřest, necháme jej ponořený dokud nedostane jasně zelenou barvu, na dobu asi 1-2 minut. Poté chřest slijeme, propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na kousky 5 cm dlouhé.

  • 2

    Ve velké míse smícháme chřest, nakrájené uzené kuřecí maso, malou rozpůlenou a na plátky nakrájenou okurku, malé nakrájené avokádo, hrachové výhonky, nasekanou pažitku, natrhaný salát a mandlové hoblinky. Připravený salát polijeme dresinkem a důkladně promícháme.

  • 3

    Na dresink smícháme 2 lžičky olivového oleje, 60 ml citronové šťávy, 3 lžičky dijonské hořčice a l lžičku práškového cukru.

Komentáře k receptu