Salát s avokádem, chřestem a uzeným kuřetem
Suroviny
- 30 g Mandle
- 250 g Kuřecí maso uzené
- 100 g Hrachové výhonky
- 60 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 3 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Chřest zelený
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 16 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 610.8 mg
- Vláknina 11640 mg
- Vitamín A 11640 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plechu v troubě předehřáté na 190°C, dozlatova 6-8 minut opékáme mandlové hoblinky. Do vroucí vody namočíme chřest, necháme jej ponořený dokud nedostane jasně zelenou barvu, na dobu asi 1-2 minut. Poté chřest slijeme, propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na kousky 5 cm dlouhé.
-
2
Ve velké míse smícháme chřest, nakrájené uzené kuřecí maso, malou rozpůlenou a na plátky nakrájenou okurku, malé nakrájené avokádo, hrachové výhonky, nasekanou pažitku, natrhaný salát a mandlové hoblinky. Připravený salát polijeme dresinkem a důkladně promícháme.
-
3
Na dresink smícháme 2 lžičky olivového oleje, 60 ml citronové šťávy, 3 lžičky dijonské hořčice a l lžičku práškového cukru.