Salát z řepy, fazolí a špenátu s dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 170 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 140 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 3 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 3 ks Červená řepa
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1629.8 mg
  • Vláknina 27800.2 mg
  • Vitamín A 27800.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Středně velké bulvy červené řepy očistíme, odřežeme lodyhy, zabalíme do alobalu a na plechu v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 1 hodinu. Máme-li řepu upečenou doměkka, necháme ji vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Drobné bílé fazolky uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou.

  • 3

    Vyloupané vlašské ořechy dáme na plech, 4-5 minut pečeme v troubě dozlatova, necháme vychladnout a pak je nasekáme.

  • 4

    Připravíme dresink z pomerančové šťávy, dijonské hořčice, medu, soli, pepře. Vše řádně promícháme.

  • 5

    Listový špenát, jarní cibulku nakrájenou na plátky, vlašské ořechy, zelené fazolky, překrojené na polovinu, bílé fazolky narovnáme na

  • 6

    servírovací mísu, přelijeme dresinkem a promícháme.

Komentáře k receptu