Salát z řepy, fazolí a špenátu s dresinkem
Suroviny
- 170 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 60 g Ořechy vlašské
- 140 g Špenát listový čerstvý
- 400 g Fazole bílé
- 1 kávová lžička Med včelí
- 3 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 3 ks Červená řepa
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 11 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1629.8 mg
- Vláknina 27800.2 mg
- Vitamín A 27800.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Středně velké bulvy červené řepy očistíme, odřežeme lodyhy, zabalíme do alobalu a na plechu v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 1 hodinu. Máme-li řepu upečenou doměkka, necháme ji vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Drobné bílé fazolky uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou.
-
3
Vyloupané vlašské ořechy dáme na plech, 4-5 minut pečeme v troubě dozlatova, necháme vychladnout a pak je nasekáme.
-
4
Připravíme dresink z pomerančové šťávy, dijonské hořčice, medu, soli, pepře. Vše řádně promícháme.
-
5
Listový špenát, jarní cibulku nakrájenou na plátky, vlašské ořechy, zelené fazolky, překrojené na polovinu, bílé fazolky narovnáme na
-
6
servírovací mísu, přelijeme dresinkem a promícháme.