Nakládaná červená paprika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 11 g
- Sodík 693 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 528.3 mg
- Vláknina 10500 mg
- Vitamín A 10500 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 319.3 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky dobře omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na šiřší nudličky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přilijeme ocet, olej, vsypeme cukr, přidáme nakládací přípravek Deko (nebo podobný), osolíme a přivedeme k varu. Povaříme minutu, papriky vybereme sítkem, naplníme jimi zavařovací lahve, nálev ještě pár minut povaříme, odstavíme a necháme vychladnout. Nyní papriky v lahvích zalijeme, dbáme na to, aby byl olej rovnoměrně v každé lahvi. Lahve uzavřeme a uložíme na chladném místě.