Ledový salát s polníčkem a křenovou zálivkou
Suroviny
- 400 g Salát ledový
- 100 g Salát Polníček
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 7 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
- 1 dl Podmáslí AB jihočeské šlehané
- 2 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 27 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 231.6 mg
- Vláknina 3087 mg
- Vitamín A 3087 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme 1 dl vyšlehaného podmáslí, 7 dl zakysané smetany, 1 lžíci extra olivového oleje, 0.5 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička cukru, podle chuti 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky bílého pepře a 2 lžíce nastrouhaného křenu. Zálivku promícháme a dáme vychladit.
-
2
Pečlivě omyjeme listy ledového salátu a polníčku. Listy natrháme na menší kusy a dáme do větší mísy. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Vše promícháme.
-
3
Saláty zalijeme vychlazenou zálivkou, zlehka znovu promícháme a podáváme.