Jablkové vdolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 6 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 47.6 mg
- Draslík 111.1 mg
- Vláknina 2096.7 mg
- Vitamín A 2096.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, strouhanou citronovou kůru, přidáme vejce, rozdrobené droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme jablka, rozmícháme na řídké těsto a necháme v teple vykynout.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a menší naběračkou lijeme do rozpáleného oleje těsto a smažíme vdolky z obou stran.
-
3
Vdolky necháme na ubrousku vychladnout, upravíme na servírovací míse a posypeme skořicovým cukrem.