Jablkové vdolky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Jablka
  • 15 g Droždí
  • 15 g Citronová kůra
  • 30 g Cukr moučkový
  • 40 g Cukr skořicový
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 17.5 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 47.6 mg
  • Draslík 111.1 mg
  • Vláknina 2096.7 mg
  • Vitamín A 2096.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, strouhanou citronovou kůru, přidáme vejce, rozdrobené droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme jablka, rozmícháme na řídké těsto a necháme v teple vykynout.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a menší naběračkou lijeme do rozpáleného oleje těsto a smažíme vdolky z obou stran.

  • 3

    Vdolky necháme na ubrousku vychladnout, upravíme na servírovací míse a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu