Bublanina z kompotu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Kompot meruňkový
  • 25 g Tuk
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 20 g Citronová kůra
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Cukr moučkový
  • 25 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • 200 ml Voda pitná
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 187 mg
  • Draslík 386.2 mg
  • Vláknina 5850 mg
  • Vitamín A 5850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 11.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do mísy, z bílků vyšleháme sníh. Ještě do mísy přisypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, strouhanou citronovou kůru, přilijeme olej, vodu, nakonec přimícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto. Kompotované meruňky scedíme, necháme okapat. Těsto vložíme do tukem vymazaného pekáče, poházíme ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 40 minut, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu