Kynutý koláč jahodový s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 21 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 146.1 mg
- Draslík 193.8 mg
- Vláknina 1725 mg
- Vitamín A 1725 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme máslo, rozdrobené droždí, přilijeme mléko, žloutky, promícháme a důkladně prohněteme. Necháme v teple vykynout.
-
2
Těsto vyválíme na velikost plechu, plech pomažeme tukem, těsto na něj položíme, posypeme půlkami jahod, ze zbylých bílků vyšleháme lehký sníh a jahody sněhem polijeme. Zasypeme plátky mandlí a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 40 minut.
-
3
Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.