Kynutý koláč jahodový s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 25 g Tuk
  • 30 g Droždí
  • 25 g Cukr moučkový
  • 20 g Mandle plátky
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 146.1 mg
  • Draslík 193.8 mg
  • Vláknina 1725 mg
  • Vitamín A 1725 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme máslo, rozdrobené droždí, přilijeme mléko, žloutky, promícháme a důkladně prohněteme. Necháme v teple vykynout.

  • 2

    Těsto vyválíme na velikost plechu, plech pomažeme tukem, těsto na něj položíme, posypeme půlkami jahod, ze zbylých bílků vyšleháme lehký sníh a jahody sněhem polijeme. Zasypeme plátky mandlí a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 40 minut.

  • 3

    Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu