Medové řezy s čokoládovou polevou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 120 g Máslo čerstvé
- 50 g Med včelí
- 25 g Tuk
- 150 g Cukr krupice
- 125 g Cukr krupice
- 30 g Strouhanka
- 80 g Mouka polohrubá
- 20 g Cukr vanilka
- 20 g Cukr vanilka
- 150 g Poleva čokoládová
- 10 g Soda jedlá
- 450 g Mouka pšeničná hladká
- 25 ml Mléko polotučné
- 370 ml Mléko polotučné
- 30 ml Rum
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 22 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 88.3 mg
- Draslík 55.1 mg
- Vláknina 1026 mg
- Vitamín A 1026 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, jedlou sodu, přidáme vejce, máslo, med, mléko a vypracujeme těsto.
-
2
Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, zaplníme těstem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně půl hodiny, necháme vychladnout, rozřízneme na tři stejné díly.
-
3
Do rendlíku nalijeme 250 ml mléka, přisypeme cukr, přivedeme k varu a provaříme. Ve zbytku mléka rozkvedláme žloutek, přimícháme mouku, přilijeme horké mléko, promícháme, necháme zhoustnout a vychladnout. Nakonec vmícháme máslo, přidáme rum a tímto krémem pomažeme první díl těsta, přiklopíme druhým dílem, ten také pomažeme krémem a zakryjeme třetím dílem. Nakonec zalijeme čokoládovou polevou a dáme do lednice vychladit.
-
4
Nakrájíme na řezy a podáváme.