Medové řezy s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 50 g Med včelí
  • 25 g Tuk
  • 150 g Cukr krupice
  • 125 g Cukr krupice
  • 30 g Strouhanka
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 150 g Poleva čokoládová
  • 10 g Soda jedlá
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 25 ml Mléko polotučné
  • 370 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Rum
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 88.3 mg
  • Draslík 55.1 mg
  • Vláknina 1026 mg
  • Vitamín A 1026 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, jedlou sodu, přidáme vejce, máslo, med, mléko a vypracujeme těsto.

  • 2

    Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, zaplníme těstem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně půl hodiny, necháme vychladnout, rozřízneme na tři stejné díly.

  • 3

    Do rendlíku nalijeme 250 ml mléka, přisypeme cukr, přivedeme k varu a provaříme. Ve zbytku mléka rozkvedláme žloutek, přimícháme mouku, přilijeme horké mléko, promícháme, necháme zhoustnout a vychladnout. Nakonec vmícháme máslo, přidáme rum a tímto krémem pomažeme první díl těsta, přiklopíme druhým dílem, ten také pomažeme krémem a zakryjeme třetím dílem. Nakonec zalijeme čokoládovou polevou a dáme do lednice vychladit.

  • 4

    Nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře k receptu