Tvarohový koláč s bílkovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 30 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 248.9 mg
- Draslík 61.9 mg
- Vláknina 1110 mg
- Vitamín A 1110 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vložíme tvaroh, přisypeme cukr, solamyl, vanilkový cukr, přidáme žloutky, olej a mléko. Vymícháme hladký krém.
-
2
Listové těsto vyválíme, plech vysteleme papírem na pečení a plát těsta na něj položíme. Okraje těsta tochu zdvihneme a na těsto nalijeme tvarohový krém. Povrch uhladíme stěrkou, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě přibližně 35 minut.
-
3
Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny, poklademe na teplý koláč a necháme vychladnout.
-
4
Vychladlý koláč nakrájíme na čtverečky a podáváme.