Tvarohový koláč s bílkovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Solamyl - bramborový škrob
  • 300 g Listové těsto
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 180 g Cukr moučkový
  • 15 g Cukr vanilka
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 248.9 mg
  • Draslík 61.9 mg
  • Vláknina 1110 mg
  • Vitamín A 1110 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme tvaroh, přisypeme cukr, solamyl, vanilkový cukr, přidáme žloutky, olej a mléko. Vymícháme hladký krém.

  • 2

    Listové těsto vyválíme, plech vysteleme papírem na pečení a plát těsta na něj položíme. Okraje těsta tochu zdvihneme a na těsto nalijeme tvarohový krém. Povrch uhladíme stěrkou, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě přibližně 35 minut.

  • 3

    Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny, poklademe na teplý koláč a necháme vychladnout.

  • 4

    Vychladlý koláč nakrájíme na čtverečky a podáváme.

Komentáře k receptu