Vaječná omáčka ke studenému masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 56 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 92.4 mg
- Vláknina 627.3 mg
- Vitamín A 627.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Smícháme olej, ocet, hořčici, pepř a sůl, důkladně utřeme se vařenými žloutky. Poté vmícháme na jemno nasekané bílky a petrželku, hrášek a podáváme ke studenému masu.