Vaječná omáčka ke studenému masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 hrnek Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 92.4 mg
  • Vláknina 627.3 mg
  • Vitamín A 627.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Smícháme olej, ocet, hořčici, pepř a sůl, důkladně utřeme se vařenými žloutky. Poté vmícháme na jemno nasekané bílky a petrželku, hrášek a podáváme ke studenému masu.

Komentáře k receptu